fisweengrus
 Takkamaailma®   Yritys Yhteystiedot Tuotteet Takuu & Ehdot Ark. & Suun. Sähkötakka
    Kamiina Kiertoilmatakka Puuliesi Teräshormi Biotakka Takkaelementti
Spartherm SIM takka
 
 

SPARTHERM SIM VARAAVA KIERTOILMATAKKA
Spartherm SIM kiertoilmatakka muodostuu koottavista elementeistä.
Kiertoilmatakassa on metallinen takkasydän ja erillinen varaava kuorirakenne. Asennus onnistuu yleensä yhdessä päivässä. Betonin pinta on karkearakeinen (Untreated concrete) tai hienorakeinen (Smoothed fine-grained concrete). Lisäelementeillä takan kuori voidaan rakentaa kattoon asti. Tarvittaessa takan voi pinnoittaa haluamallaan pinnoitteella. Takkasydän voi olla 1-lasinen, 2-lasinen etu- ja sivulasilla tai 3-lasinen eli näkyvyys 3:een suuntaan. Painoa takalle tulee alkaen n 400 kg, joten perustukseen kantavuuteen tulee kiinnittää huomiota. Kiertoilmatakka sopii lämmönlähteeksi 50 - 400 m2 tilaan.

Kiertoilmatakka tuottaa säädettävää lämpöä. Ilman­säädöillä voidaan lämmitystehoa lisätä tai vä­hentää ja paloaika voi olla useita tunteja, eli kiertoilmatakka lämmittää nopeasti ja tehokkaasti tai pitkään miellyttävällä lämmöllä. Ensiöilmalla säädetään takan tehoa ja toisioilma pitää lasin puhtaana pitkänkin käytön jälkeen. Säätöalue on noin 3 - 20 kW riippuen takan rakenteesta ja koosta, suurempi takka tuottaa yleensä enemmän lämpöä. Hyötysuhteet ovat noin 80% luokkaa, tämä tekee takasta tehokkaan lämmittäjän pienel­läkin puumäärällä.

Kiertoilmatakassa käytetään yläpalotekniikkaa, eli ilma tuodaan palotapahtumaan yläkautta. Ilma tulistetaan 400-asteiseksi ja syötetään liekin kärkeen, jolloin saadaan aikaan kaasupalo. Pesässä poltetaan puun kaasut ja vaikka ilmaa annettaisiin vähän, palaminen tapahtuu puhtaasti.

Kiertoilmatakka lämmittää huoneilmaa. Huoneilma kulkeutuu alhaalta takan sisään ja poistuu lämpöisenä takan yläosasta. Ilmankierto tapahtuu takan kuoreen asennettavien kiertoilmaritilöiden läpi. Huoneilma lämpenee takan kuoren sisällä. Lämmin ilma siirtää tehokkaasti takkasydämen tuottaman lämmön ympäröivään tilaan. Lämmönluovutus on tasaista ja lämpö jakautuu laajalle alueelle, talon rakenteet ja myös lattiapinnat lämpenevät. Kiertoilmatakan lämmitysteho on tarvittaessa huomattavasti varaavaa takkaa suurempi.

Kiertoilmatakka on omiaan loma-asunnossa, jossa useimmiten tarvitaan nopeaa ja tehokasta lämmöntuottoa. Asunnon lämmettyä, voidaan takkaa lämmittää myös pitkään pienemmällä teholla ja nautinto on pitkäaikaista. Lisäksi varaava SIM rakenne varastoi osan lämmöstä takan rakenteeseen ja luovuttaa näin lämpöä pidempään. HUOM! Takan varaavaa ominaisuutta voidaan säätää, avaamalla kiertoilmaritilöitä enemmän tai vähemmän auki. Kiertoilmaritilät auki, takka tuottaa huoneeseen enemmän lämpöä ja varaa vähemmän lämpöä kuorirakenteeseen. Kiertoilmaritilät kiinni, takka tuottaa huoneeseen vähemmän lämpöä ja varaa enemmän lämpöä kuorirakenteeseen.

Kiertoilmatakan valitsee useimmiten kuluttaja joka haluaa, että takka on tyylikäs, takassa on suuret lasipinnat, tuli näkyy useaan suuntaan, lasit pysyvät puhtaana pitkänkin käytön jälkeen, takka on suhteellisen kevyt, takka on nopea tai tarvittaessa pitkä lämmöntuottaja, takka on tehokas silloin kun tehoa tarvitaan. Asiakkaalla on yleisesti omakotitalo jossa on maalämpö, kaukolämpö tai vastaava ja taloon valitaan toissijainen lämmönlähde joka soveltuu suurempaan tilaan. Toisinaan myös loma-asuntoon valitaan kiertoilmatakka kamiinan tilalle, riippuu loma-asunnon koosta.

 
             
  SIM mallit          
    Spartherm SIM 1-lasi     Spartherm SIM 2-lasi     Spartherm SIM 3-lasi  
  Spartherm SIM Mini Sh takka   Spartherm SIM Varia 2Rh takka   Spartherm SIM Varia 2Rh takka  
         
 
             
    Katso esite Next     Katso asennusvideoNext     Katso hinnasto alv 0% Nextja tekniset tiedot  
             
             
 
 
  Takkamaailma Petikontie 14 A 01720 VANTAA Y-tunnus: 20645279 Takkamaailma Suomen Vahvimmat
  Liike auki ti - to klo 11-17 Puh: 0400-872 858
  Liike auki myös ennalta sovittuna aikana! E-mail: ilkka.alatarvas(at)takkamaailma.fi
  © Copyright Takkamaailma - Registered Trademark.