Takkamaailma®   Yritys Yhteystiedot Tuotteet Takuu & Ehdot Ark. & Suun. Sähkötakka
    Kamiina Kiertoilmatakka Puuliesi Teräshormi Biotakka Takkaelementti
Hase kamiinat
 
KAMIINA - KEVYTTAKKA
Kamiinaa kutsutaan myös kevyttakaksi. Kamiinoita on perinteisiä valurautakamiinoita ja kiertoilmakamiinoita. Kamiina voi olla 1-lasi, 2-lasi etu- ja sivulasi, 2-lasi läpipesä tai 3-lasi eli näkyvyys 3:een suuntaan. Kamiina on kevyt, paino n 80 - 200 kg. Ne eivät vaadi useimmiten vahvistettuja perustuksia, tämä helpottaa niiden sijoittelua niin uudisrakennuksissa kuin peruskorjauskohteissa. Kamiinat voidaan sijoittaa keveytensä ansiosta myös kerrostaloon, missä on takkamahdollisuus. Kamiinaa sopii lämmönlähteeksi 10 - 140 m2 tilaan.


Kamiina tuottaa säädettävää lämpöä. Ilmansäädöillä voidaan lämmitystehoa lisätä tai vähentää ja paloaika voi olla useita tunteja, eli kamiina lämmittää nopeasti ja tehokkaasti tai pitkään miellyttävällä lämmöllä. Ensiöilmalla säädetään takan tehoa ja toisioilma pitää lasin puhtaana pitkänkin käytön jälkeen. Säätöalue on noin 1,5 - 9 kW riippuen kamiinan rakenteesta ja koosta, suurempi kamiina tuottaa yleensä enemmän lämpöä. Hyötysuhteet ovat noin 80% luokkaa, tämä tekee kamiinasta tehokkaan lämmittäjän pienelläkin puumäärällä.


Kamiinassa käytetään yläpalotekniikkaa, eli ilma tuodaan palotapahtumaan yläkautta. Ilma tulistetaan 400-asteiseksi ja syötetään liekin kärkeen, jolloin saadaan aikaan kaasupalo. Pesässä poltetaan puun kaasut ja vaikka ilmaa annettaisiin vähän, palaminen tapahtuu puhtaasti.


Kamiina lämmittää huoneilmaa. Valurautakamiina säteilee rungon läpi lämpöä, kiertoilmakamiina kierrättää huoneilmaa. Kiertoilmakamiinassa ilma kulkeutuu alhaalta kamiinan sisään ja poistuu yläosasta. Ilmankierto tapahtuu kiertoilmakamiinassa kahden vaipan välissä, näin pintalämpötilat ovat valurautakamiina alhaisemmat. Lämmin ilma siirtää tehokkaasti kamiinan tuottaman lämmön ympäröivään tilaan. Lämmönluovutus on tasaista ja lämpö jakautuu laajalle alueelle, talon rakenteet ja myös lattiapinnat lämpenevät. Kamiinan lämmitysteho on tarvittaessa varaavaa takan luokkaa tai sitä suurempi.


Kamiina on omiaan loma-asunnossa, jossa useimmiten tarvitaan nopeaa ja tehokasta lämmöntuottoa. Asunnon lämmettyä, voidaan kamiina lämmittää myös pitkään pienemmällä teholla ja nautinto on pitkäaikaista.


Kamiinan valitsee useimmiten kuluttaja joka haluaa, että takka on pieni kooltaan, tuli näkyy mahdollisesti useaan suuntaan, lasit pysyvät puhtaana pitkänkin käytön jälkeen, takka on kevyt, takka on nopea tai tarvittaessa pitkä lämmöntuottaja, takka on tehokas silloin kun tehoa tarvitaan. Asiakkaalla on yleisesti loma-asunto tai taloon valitaan toissijainen lämmönlähde joka soveltuu pieneen tilaan.

 
 
 
  Takkamaailma Petikontie 14 A 01720 VANTAA Y-tunnus: 20645279 Takkamaailma Suomen Vahvimmat
  Liike auki ti - to klo 11-17 Puh: 0400-872 858
  Liike auki myös ennalta sovittuna aikana! E-mail: ilkka.alatarvas(at)takkamaailma.fi
  © Copyright Takkamaailma - Registered Trademark.