Takkamaailma®   Yritys Yhteystiedot Tuotteet Takuu & Ehdot Ark. & Suun. Sähkötakka
    Kamiina Kiertoilmatakka Puuliesi Teräshormi Biotakka Takkaelementti
Ontop AT kevythormi
 
TERÄSHORMI - KEVYTHORMI
Teräshormia kutsutaan myös kevythormiksi. Hyvä teräshormi lämpenee nopeasti ja vetää hyvin. Hormi tulee valita tulisijan mukaan. Esimerkiksi kiukaalle ja liedelle riittää yleensä 120 - 140 mm läpimitaltaan oleva teräshormi. Kamiinalle 125 - 160 mm hormi. Varaava tulisijalle 150 - 200 mm hormi. Takkasydämelle 180 - 200 mm hormi. Koon lisäksi hormin pituus vaikuttaa vetoon, mitä pidempi hormi sitä parempi veto. Kamiina toimii yleensä hyvin jo 4 m hormilla ja takkasydän 5 m hormilla
.

Hormin pituus mitataan takan päältä. Hormin vetoon vaikuttaa myös muut tekijät kuten asennuspaikka katolla, ympäristö, ilmasto jne. Paras paikka hormille on lähellä katon harjaa, tällöin veto on paras mahdollinen ja hormin korkeus lappeen yläpuolella on mahdollisimman pieni. Paloturvallisuusvaatimusten mukaan hormin tulee ulottua vähintään 0,8 m lappeen yläpuolelle. Harjasta alle 1 m etäisyydellä oleva hormi tulee ulottua vähintään 0,8 m harjan yläpuolelle. Etäisyyden kasvaessa jokaista alkavaa metriä kohden hormi kasvaa 100 mm.

Kahdella tulisijalla voi olla yhteinen teräshormi mikäli tulisijat sijaitsevat samassa kerroksessa. Yleensä tulisijoille asennetaan kuitenkin erilliset hormit. Mikäli tulisijat liitetään samaan hormiin, tulee ne varustaa erillisillä savupelleillä ja tuotteita ei saa käyttää samanaikaisesti.

Teräshormi soveltuu omakotitaloon, rivitaloon, paritaloon, kerrostaloon, vapaa-ajan asuntoon jne. Hormi on kevyt eristetty teräshormi kaikille tulisijoille ja polttoaineille. Tarjoamme asiakkaille Schiedel Permeter Smooth teräshormia. Hormi on CE merkitty. Eristeenä kuumuutta kestävä keraaminen eriste. Suojaetäisyys palavaan materiaalin 100 mm. Lämpötilaluokka T600. Suosittelemme tulisijoille aina T600 hormia. On huomioitavaa, että tulisijan palokaasujen lämpötilat eivät saa ylittää 600°C. Pinta rst tai maalattu. HUOM! Hormi tulee valita tulisijan mukaan ja mukana tulevia ohjeita tulee noudattaa! Teräshormi on helppo ja nopea asentaa. Permeter Smooth on pannatton, eli moduulien välissä ei ole pantaa, joten pinta on yhtenäinen ja tyylikäs!

Link Ontop Schiedel Permeter Smooth linkki

 

 
 
 
 
  Takkamaailma Petikontie 14 A 01720 VANTAA Y-tunnus: 20645279 Takkamaailma Suomen Vahvimmat
  Liike auki ti - to klo 11-17 Puh: 0400-872 858
  Liike auki myös ennalta sovittuna aikana! E-mail: ilkka.alatarvas(at)takkamaailma.fi
  © Copyright Takkamaailma - Registered Trademark.